Viktig informasjon til deg som ny kunde av Prins Petfoods pressede fôr!

Prins Petfoods er et kvalitetsfôr av svært høy kvalitet ernæringsmessig, helt uten kunstige tilsetningsstoffer – og med trygge ingredienser av ypperste kvalitet. 

Presset – vil si at det er produsert på annen måte enn ”vanlig tørrfôr” (ekstrudert) – på ca 75-80 grader celsius. Som igjen kort vil tilsi at det er en mer skånsom prosess som ivaretar næringsstoffene mye bedre sammenlignet med ekstrudert fôrtype, som blir produsert på ca 100-130 grader celsius.

Presset fôr er et høykonsentrert tørrfôr - og det tilsier at man må være nøye med dosering for å unngå overvekt og overfôring. Bruk riktig målebeger (eller kjøkkenvekt) og gå ut ifra hvor mange kilo som er din hunds idealvekt.

Fordel dagsrasjonen over 2-3 måltider ila dagen – start gjerne litt forsiktig om hunden ikke har fått presset fôr tidligere eller kan være litt sensitiv. Gjerne vær obs på at hunden ikke kaster maten i seg – dette kan medføre ubehagelig press på fordøyelsessystemet, og et enda større behov om å kaste i seg stor mengder vann (og kan da medføre at hunden kaster opp).

Bruk fôret til hunden som belønninger for gode vaner/hverdagslydighet og trening i de situasjoner det er mulig. Spesielt i overgangsfase/fôrbyttte - forsøk å unngå supplerende mat.

Ved skifte av fôrtype - følg beskrivelsen nedenfor - viktig!

Ekstrudert til presset: Bruk fôret som godbiter en ukes tid i forkant - unngå å gi sammen med ekstrudert. Skift deretter umiddelbart.

Fra presset til presset fôrtype: Bland gradvis med gammelt fôr i en ukes tid.

Friskt, temperert vann må alltid være tilgjengelig (husk å vaske vannskål regelmessig).

I overgangsfase (vanligvis 1-2 uker) vil inntak av vann og mengde avføring øke. Ta kontakt om dette ikke avtar, eller om du har andre bekymringer eller spørsmål. Vi hjelper også gjerne å finne det perfekte fôret / sammensetningen til din hund

Etter ca 6-8uker vil de fleste oppleve en endring i pels og hud - deriblant økt røyting og i noen tilfeller flass. Dette er normalt ved forbytte, og betyr bare at det har begynt å “virke innenfra”. Sjekk at pelsen som kommer etterpå er blank og sunn, og ta kontakt om dette ikke opphører innen et par uker. Når og hvor lenge er veldig individuelt. For noen hunder vil røyting og flassing vedvare over en lengre periode. Pass da på at ikke hunden får annet snacks eller lignende som kan være årsak til dette.  Vanninntaket generelt kan også øke hos noen hunder.

For rådgiving ang fôring/ernæring - ta kontakt på salg@passion4pets.no.

Er du komfortabel med å snakke engelsk kan du ringe våre superhyggelige mennesker i Prins CareTeam alle hverdager mellom 9-21 på telefon 0031 318 524 245 (– og deretter taster man #2). Menyen skal gi valg på engelsk etterhvert. Gjerne opplys helt i starten at du ringer fra Norge. Om du ikke er Prins Petfoods` kunde, kan du også ringe her for generelle spørsmål – ingen problem! 

Lykke til! Ikke nøl med å ta kontakt om det skulle være noe, og følg oss gjerne på sosiale medier!

Mvh oss i Passion4Pets as

- mennesker med lidenskap for trygge og rene kvalitetsprodukter.