Ofte stilte spørsmål

Hva mener vi med at fôret er 100% naturlig?

Det betyr at våre produkter er helt fri for kunstig lukt, farge, smak og tilsetningsstoffer. - Med andre ord: den naturlige sammensetningen av produktene er ikke blitt "tuklet med". Antioksidantene og konserveringsmidlene som er brukt, er alle naturlige "matvarer" hvilket sikrer et trygt og naturlig fôrprodukt.

 

Hva er forskjellen på ekstrudert fôr og presset fôr?

Tradisjonelt, såkalt ekstrudert fôr, tilberedes på 120-130 grader. Presset fôr fra Prins Petfoods gjennomgår en mer skånsom prosess hvor det varmebehandles på 75 grader for så å presses. Slik blir fôret mer konsentrert og får et høyere næringsinnhold. Presset fôr tar opp mindre plass i magen hvilket betyr at det er lettere for fordøyelsessystemet å håndtere.

 

Tester Prins Petfoods på dyr?

-Ja! -  Men selvfølgelig foregår all denne testingen utelukkende i hjemmene til eieren, og kun i form av frivillig inntak av selve fôret. Vi ta avstand fra alle andre typer testing på dyr, og våre produkter er ikke teste på noen laboratoriedyr. For å sikre dette, har vi eget laboratorie.   

 

Hvor mye, og hvilken type kjøtt inneholder produktene?

Ingredienslisten på pakken viser ingrediensene i synkende rekkefølge, basert på vekt før produksjon. Noen fôrprodusenter bruker kylling som et ferskt produkt, som inneholder 70% fuktighet. Dette fører til et høyt kjøttinnhold i fôret/på deklarasjonen. Derimot fører det høye innholdet av fuktighet til lave næringsverdier, og vil fordampe under produksjon og tørkeprosessen.

Prins bruker derfor fjørfemel, av kylling og kalkun, som proteinkilde for de fleste av sine tørrfôrprodukter. For eksempel; ett kilo med ferskt kjøtt inneholder ca 300g med næringsstoffer. Kjøttprosenten alene er bare en indikator på andelen kjøtt som tilføres i starten, og er ikke veiledende for hva sluttproduktet egentlig vil inneholde. Det er også umulig å spesifisere hvilken kvalitet ingrediensene som er benyttet har, basert på informasjonen på emballasjen.

Prins` fôrprodukter er blitt sammensatt slik at hunden vil motta all den næringen den behøver. For å sikre kvaliteten og de ernæringsmessige verdiene i fôret vårt, bruker vi utelukkende ingredienser av høyeste kvalitet fra sertifiserte leverandører - og alt blir tatt prøver av før de kommer inn i produksjonslokalene våre. Hos Prins kommer alltid kvalitet og dyrets velbefinnende først.

 

Hvorfor får noen hunder hyppigere avføring når de går på presset fôr?

Presset fôr er et høytkonsentrert fôr. Mange har lett for å "overfôre" hunden med presset fôr, derfor anbefaler vi sterkt å veie/måle opp de daglige porsjonene nøyaktig. Volumet og strukturen på hundens avføring vil gi deg en god indikasjon på hvordan, og hvor godt, porsjonen blir fordøyd, og om mengden du gir er passelig for din hund.

Avføringen skal ha en fast konsistens med en normal brun farge. En frisk hund bør ikke ha avføring mer enn 3-4, ved to måltider daglig. Overskrider hunden dette, kan det være et tegn på at den får for mye mat.

Hvis hunden virker tynn kan dette skyldes at hunden får for store porsjoner i ett måltid. Dette kan føre til at fôret passerer for fort gjennom tarmsystemet og kan resultere i dårlig opptak av de nødvendige næringsstoffene.

Vår anbefaling er å rasjonere den daglige porsjonen over minst tre måltider om du kan.

 

Hunden min drikker mer vann etter å ha gått over til presset fôr - hvorfor?

At hunden drikker en del mer vann etter å ha gått over på presset fôr, er helt normalt. Vanligvis roer dette seg etter ca en ukes tid. Det kan være flere faktorer som spiller inn her - som f.eks. overfôring - fort gjort å gi hunden for mye ved et konsentrert fôr, at hunden spiser for raskt - nytt fôr er ofte litt ekstra spennende i starten, eller at hundens fordøyelsessystem behøver tid til å tilvenne seg det nye fôret.

Gir man hunden våtfôr eller råfôrer, vil de drikke mye mindre enn ved tørrfôr -  fordi dette inneholder mye mer fuktighet. Synes du hunden drikker svært mye vann, anbefaler vi å forsøke å måle akkurat hvor mye det er snakk om. En frisk og sunn hund behøver ca 50-60ml vann pr kg kroppsvekt til dagen. Dette tilsvarer at en 10kgs hund vanligvis vil drikke 500/600ml daglig. Ta høyde for faktorer som temperatur, aktivitetsnivå og type fôr som er blitt gitt.

 

Er det ikke nærmest umulig for hunder å fordøye og absorbere korn?

Hvorfor er korn brukt som en av hovedingrediensene i produktene deres?

Det er mange misforståelser rundt korn som ingrediens i hundefôr. For å klare å produsere et balansert og fullstendig produkt, må det tilføres karbohydratkilder i form av korn eller grønnsaker, for eksempel poteter.

En av funksjonene til karbohydratene er å tilføre energi. Prins bruker korn, hvete og ris som sine karbohydratkilder - samt grønnsaker som tapioka, poteter og erter.

Ved å forhåndsbehandle grønnsakene og kornet, blir det mulig for hunden å absorbere næringsstoffene fra disse karbohydratene.

Disse karbohydratene inneholder dessuten mye energi i form av sukkerarter og er en god kilde til fiber. Fiber fra korn og grønnsaker er viktige for fordøyelsen,  stimulerer de sunne nødvendige, peristaltiske, bevegelsene i tarmene, samt opprettholder en sunn tarmflora.