Fordelene ved Prins Petfoods presset fôr

 

Presset fôr er et mye mer konsentrert fôr ernæringsmessig (mer næring per pellet), og tar dermed opp mindre volum. Om man sammenligner med ekstrudert fôr ("vanlig tørrfôr" som de fleste kjenner det) - er dagsrasjonen mindre (volum - og ofte også i gram per dag). Prins Petfoods presset fôr blir heller ikke liggende å svelle i mage etter inntak, men løser seg opp, og absorberes etter få minutter. Test selv hjemme ved å ha ekstrudert og presset fôr i hver sitt vannglass. 

 

Supert for alle type hunder, men ideelt for aktive hunder..

Jo mindre volum, dess mindre press på fordøyelsessystemet - som igjen gjør fôret perfekt for aktive hunder, større raser og sportshunder. Dessuten, så snart ingrediensene av det pressede fôret brytes ned i magen, likner det en masse av løs sand. Noe som får fordøyelsen til å gå lettere for seg og gradvis absorbering av næringsstoffene. Ekstrudert tørrfôr, sveller først opp når det har nådd magesyrene, og ikke før etter selve nedbrytingsprosessen har startet. Dette tar ca 5-9 timer om fôret er av god kvalitet, og hunden har fått tygget godt og startet prosessen.

 

På bildet over er det illustrert en typisk dagsrasjon med samme næringsinnhold. Ekstrudert til venstre, og presset fôr til høyre.

 

..og drektige tisper

Også, drektige hunder har fordeler av næringstettheten i presset fôr. En hund ved enden av drektigheten sin, vil ofte begynne å spise mindre på grunn av alle valpene som presser på magen. Samtidig som dette er en periode hvor hun virkelig behøver energirik kost. Med mindre porsjoner av det pressede fôret, vil hun få drivstoffet hun behøver mot fødselen. 

Dette kan igjen også gi fordeler til valpens første faste måltider. Med presset fôrtype, vil de få i seg mer næring og energi enn om de skulle ha spist ekstrudert.

Det utgjør også en miljømessig forskjell!

Fordi man presser alle næringsstoffene på en måte som unngår at luft fanges inn i tørrfôret, tar fôret opp mindre plass. Ikke bare i magen til hunden, men også i emballasjen/forpakningene. For 15kg presset tørrfôr bruker vi samme størrelse som på en pakke med 10kg ekstrudert tørrfôr. Og 3kg av presset fôr - passer samtidig inn i en 2kgs pakke for ekstrudert fôr. Dette sparer om lag 30% i emballasje. I tillegg er det plass til mer fôr på en palle, som igjen reduserer transportbehovet, og grunnet den lave produksjons temperaturen - brukes også mindre energi under selve produksjonen.

 

Smakelighet

Mange hunder virker som å sette pris på presset tørrfôr, noe som gjør det ideelt for de litt kresne. Andre hunder igjen, behøver å vennes til presset fôr. Dette kan skyldes at det ikke finnes noe kunstige smakstilsetninger eller andre tilsetninger i vårt fôr. Eller at presset fôr ikke er dekket av et lag med fett, slik som de fleste ekstruderte typene. Hos presset fôr blir oljer og fett prosessert samtidig som alle de andre ingrediensene - grunnet den lave temperaturen som ivaretar næringstoffene og sensitive oljer. Under produksjon av ekstrudert fôr, blir oljer og fett tilsatt senere (etter selve ekstrudering og tørkeprosess).

 

"Less is more "

Gjør opp din egen erfaring med presset fôr : 

  • Tilbredt på lav temperatur (75 grader celsius)
  • Konsentrert fôr, mindre porsjoner
  • Mindre press på mage/fordøyelse - ideelt for aktive hunder
  • Høy fordøyelighet
  • Bra aksept blant hunder, supert for kresne hunder
  • Mer miljøvennlig (mindre emballasje, mer komprimert, mindre plasskrevende)